Hírek

A kikötő november havi hangulatképei:

Vajon vízen vagy szárazon? Start előtt vagy start után?

dsc_4548

A cölöpök már állnak, haladunk a stég felújításokkal 🙂

dsc_4550

Úszkálni már csak ők vágynak…

dsc_4552

Szezon vége, naplemente…

dsc_4554

Tél előtti utolsó pecázások.

dsc_4558

Szezon végi elköszönés

A Laguna Yacht Club kikötője november végével szinte teljesen kiürül, a hajók a parton leponyvázva várják a telet, idővel már csak horgászokkal találkozni a Balaton partján.

Visszatekintve az idei szezon is hasonló izgalmakkal és érdekes programokkal telt, mint az előző évek:

  • változatos időjárásban rendeztük meg a két fordulós LYC Kupa vitorlásversenyt a saját és a környékbeli kikötők hajósainak;
  • nagysikerű főzőversenyen mérhették össze fakanalukat az önjelölt ’Benke Laci bácsik’ és ’Horváth Ilonák’, ahol a verseny fő nyertesei az ételeket elfogyasztó vendégek voltak;
  • a Süllő Kupán az októbert meghazudtoló időjárásnak is köszönhetően, hatalmas érdeklődés mellett csillapíthattuk a vendégek éhségét, de felsorolni is nehéz lenne a – többek között a versenyzők által fogott – halakból készült ételeket.

A nálunk tevékenykedő sportegyesületek is aktív szezont tudhatnak maguk mögött:

  • a BS Fűzfő Vitorlás Klub a saját rendezésű OP és kalóz versenyei mellett immáron két csoportban oktatja egész évben a versenyzőit, nevelik ki a jövő évek reménységeit; legnagyobb ’durranásuk’ azonban az idei tíz vitorlástáborban részt vevő rekordszámú gyerek volt;
  • a Magyar Szörf Akadémia elmúlt időszaka az olimpiai felkészülésben és az azon való sikeres részvétel jegyében telt, Cholnoky Sára első, míg Gádorfalvi Áron hatodik olimpiáján vett részt;
  • a Balatonfűzfői Horgász Egyesület hagyományos tavaszi és őszi családi nap és főzőversenyén túl ez évben a madarak és fák napján általános iskolás gyerekeknek nyújtottak néhány óra örömteli vízparti programot.

Nemcsak a régi megszokások szerint telt kikötőnk szezonja, ugyanis ez év tavaszán adhattuk át a több funkcióval is rendelkező két szintes hangár épületünket, mely a fent említett vitorlástábor résztvevőit is kiszolgálta. A hangulatos épület illeszkedik méltó környezetéhez.

Az idei év újításai között kell megemlíteni a közel 60 méter hosszan megújult partszakaszt, ahol korszerű stégen tudnak kikötni az ott parkoló hajók tulajdonosai. A stégcsere télen folytatólagosan halad tovább, újabb közel húsz hajótulajdonos nagy örömére. Kutyás bérlőink ez évtől már kedvenceikkel tudnak a Bárka Bisztróba betérni fogyasztani, hisz kibővítettük a kikötő területén azon helyek nagyságát, ahol a jól nevelt kis, közepes és akár nagy kutyák is együtt tartózkodhatnak gazdáikkal.

Kikötőnk egyedülállóan nagy terjedelmű Balaton parti zöld területtel rendelkezik, mely helyet elsősorban a kisgyerekes családok látogatnak szeretettel. Élvezhetik az árnyas fák menti strandot, gyerekjátékokat, az idősebbek a röplabda, a foci és a petanque pályát. Mindezen területek a Bárka Bisztró közelében találhatók, ahonnan zavartalan a kilátás a vízre, miközben barátságos kiszolgálás mellett a házias és nemzetközi konyha főztjeit kóstolhatják a vendégek.

Végezetül pedig örömmel jelenthetjük, hogy egy újabb évet tudtunk úgy zárni, hogy teljes teltház mellett működtünk!

Mindenkinek nyugodt telet, boldog ünnepeket kívánunk, találkozzunk a befagyott Balaton jegén!

 

IV. LYC Családi nap és Főzőverseny

Szeretettel meghívjuk kedves vendégeinket, a Laguna Yacht Club bérlőit, a BS-Fűzfő Vitorlás Klub, a Balatonfűzfői Horgász Egyesület és a Magyar Szörf Akadémia tagjait, családtagokat, barátokat a IV. LYC Családi Nap és Főzőversenyre. Ezt a rendezvényt hagyományteremtő céllal, a gasztronómia népszerűsítése, gazdagítása céljából, és nem utolsó sorban egy családias, hangulatos nap közös eltöltése érdekében keltettük életre. A készülő egytál ételek szabadon választhatók. Az alapanyagokat a helyszínen kell előkészíteni. Az ételt, esetleg köretet, teljes egészében a helyszínen kell elkészíteni. Nevezni lehet: egyénileg, illetve legfeljebb 5 fős csapatban. Kóstolójegy vásárlása: a klubházban 10.30 és 14 óra között 500 Ft.-os ételjegy fél adag étel kóstolójára jogosít 2.000 Ft.-os karperec, mellyel minden csapatnál kóstolni lehet negyed adag ételt. Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 10.
Mit biztosítanak ehhez a rendezők? Számmal ellátott kijelölt főző helyet, melyet a nevezéskor sorsolunk ki a nevezett csapatok között. A főzéshez megfelelő mennyiségű, előkészített tűzifát. Főzőhelyenként egy db. 8 személyes asztalt két db. paddal. Ivóvíz vételi lehetőséget, hulladék tárolókat. Kóstolóadaghoz a tányért és evőeszközt. Szakértő zsűrit, az első három helyezettnek díjakat. Mit biztosítanak a versenyző csapatok? A főzéshez szükséges alapanyagot, fűszereket. Bográcsot, háromlábat, üstöt, üstházat a főzéshez szükséges konyhai eszközöket. Amennyiben gázzal szeretnének főzni, gázégőt, gázpalackot. Kötény és védősapka, melynek használata a verseny során kötelező. Terítőt, asztali díszeket stb. az asztalok otthonosabbá tételéhez. Kérjük az első adagot a zsűri rendelkezésére bocsájtani elbírálásra.

Rió Olimpia 2016

A riói olimpia nem csak a magyar szempontból nyújt izgalmat, hanem a Laguna Yacht Club kikötönek is. Ugyanis a kikötö ad otthont a Magyar Szörf Akadémiának, ahol sok fiatal tölti nyarainak egy részét szörfözés tanulással, versenyzéssel, táborozással. Sokuknak példaképük az MSZA egyik alapítója, Gádorfalvy Áron, aki immáron 6. alkalommal indul az olimpián. Mindannyian szurkolunk neked, Áron!! Hajrá és jó riói szelet!

 

Társadalmi felelősségvállalás

 

Örömtábor 2016

Nyár, vakáció, Örömtábor!

Ujjé, itt nyár, és ha nyár, akkor az Örömtábor is dübörög! Szinte hihetetlen, de már 6. alkalommal adott otthont jótékonysági programunknak a Laguna Yacht Club, köszönet a támogatásért. Majd’ egy hét önfeledt szórakozás, vitorlázás, balatoni élet várt állami gondozásban nevelkedő kis pártfogoltjainkra, akik nagyon kitettek magukért a héten, és remekül állták az időjárási viszontagságokat. Volt részünk mindenben: a vitorlaszaggató szélvihartól kezdve, eső, 30 fok – napsütés, hosszantartó szélcsendig; széles volt a spektrum. Sosem unatkoztunk, ha lehetett vitorláztunk, de ha nem volt kegyes az időjárás hozzánk, a közeli bobpálya, kalandpark, falmászás élményét kóstolgattuk… Sorverseny, röplabda, evező bajnokság, körömszakadtáig tartó focimeccs színesítette a nem vizen töltött órainkat. Patrik, Dalma és Marci, profi vitorlás oktatóink pillanatok alatt a gyerekek szívébe lopták magukat, ezúton is nagyon köszönjük odaadásukat. Gábor, és a Bárka bisztró mint mindig, most is remek érzékkel találta ki a kedvenc gyerek-kajákat, szerencsére a sóska és a finomfőzelék messzire elkerülte a gyerek-tányérokat… Kis csapatunk ismét különleges kis egyénekből verbuválódott össze, hála Csilla és Bea kísérő tanár néniknek. Hihetetlen jó e gyerekek társaságában lenni; annyi pozitív érzés, vidámság, jókedv adódik át a velük foglalkozó felnőtteknek is, hogy valóban különleges élmény es adomány velük együtt lenni. Megható a ragaszkodásuk, hatalmas szívük es odaadó szeretetük. Ezért a búcsú perceit nemcsak ők élik meg nehezen, hanem bizony mi is. Köszönet és hála kedves bérlőinknek, akik idén is sok finomsággal lepték meg a csemetéket, hadd emeljem ki közülük a Negro családot, akik egzotikus gyümölcs-kavalkáddal kényeztették nap mint nap kis csapatunkat, és a Fuchs családot, akik a jégkrém utánpótlásról gondoskodtak. És nem utolsó sorban hadd mondjak köszönetet a BS Fűzfő Vitorlás Egyesületnek is, akik az eszközállományt es egyéb fontos dolgokat biztosították számunkra. Sajnos túl gyorsan elrepült ez a pár valóban örömteli nap, de egy dolog biztat, hogy:

JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

 

Örömtábor 2015

Ezen a nyáron is szeretnénk folytatni szép hagyományunkat, és az általunk fontosnak tartott társadalmi felelősségvállalásból kivenni részünket. Már szervezés alatt áll következő Örömtáborunk, mely állami gondozásban nevelkedő gyermekek részére nyújt lehetőséget majd’egy hét önfeledt balatoni táborozásra. Állandó partnerünk ebben a szép feladatban a BS Fűzfő Vitorlás Egyesület, melynek ezúton is szeretnénk megköszönni támogatását. Idei táborunk abban különbözik az előzőektől, hogy június közepén kerül megszervezése, nem az augusztusi időszakban.

A táborral kapcsolatban ömmel fogadnánk bármilyen észrevételt, ötletet, illetve szponzorálási szándékot. Kérjük jelezd, ha van ilyen szándékod ezen a linken, vagy a 06-30-9191-225 számon.

 

Örömtábor 2014

Augusztus 22-én ért véget IV. Örömtáborunk, amit állami gondozott kisgyerekeknek szerveztünk. Remekül sikerült, annak ellenére, hogy az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk. Szerencsére ez nem vette el a gyerekek kedvét: a rengeteg fürdőzés, vitorlázás és külön program kitöltötte napjaikat. Nagyon ügyesek voltak, büszkék vagyunk rájuk, mert nagy szelekben is bátran helytálltak, és ügyesen elsajátították a vitorlázás alapjait. Igazán remek kölyökcsapat jött össze idén is, jókedvűek, aranyosak, játékosak. Köszönjük a BS Fűzfő Vitorlás Egyesületnek, hogy mint minden évben, most is partnerünk volt a tábor létrehozásában az eszköz- és oktatói háttér biztosításával. Patrik, Andris és Balázs nagyszerű oktatói voltak a kis csapatnak, és külön köszönet Rékának, akinek profi fotóit a tábori élet pillanatairól honlapunkon élvezhetjük. Idén is sok kedves bérlőnk és munkatársunk szerzett “fagyis, csokis, dinnyés, sütis” meglepetést a gyerekeknek, hálás köszönet érte a kölyök nevében is! A búcsúestét a bobpályánál töltöttük, azt hiszem az Örömtáborok történetének legjobb búcsúestéjét sikerült megszerveznünk…
A legnagyobb meglepetést tábor végére tartogatta rendszeres támogatónk: a Festina Group -Hungary. Minden egyes kis vitorlástanoncunk egy klassz, fiatalos karórával gazdagodva térhetett vissza nevelőcsaládjához. Nagyszerű hét volt, köszönet érte mindenkinek, aki részvételével hozzájárult a sikerhez!    Képek 2014